Boşanma ve Aile Hukuku
Boşanma sebepleri özel ve genel sebepler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Boşanma, evliliğin yasal olarak sona ermesidir.
Güllü&Şentürk Hukuk Bürosu, müvekkillerine eşler arasındaki mal rejimleri, boşanma, boşanmadan kaynaklı maddi ve manevi tazminat davaları, nafaka ve velayet davaları, üstsoy ve altsoy arasında soy bağının kurulması veya sona erdirilmesi gibi hukuki uyuşmazlıklar ile ilgili hizmet vermektedir. Boşanma davaları hem taraflar hem de çocuklar açısından etkileyici ve sancılı dönemlere sebep olmaktadır. Güllü & Şentürk Hukuk Bürosu olarak önceliğimiz, müvekkillerimizin ve varsa müşterek çocuklarının boşanmadan en az şekilde etkilenmesini sağlamaktır.
Anlaşmalı Boşanma Davası Mı, Çekişmeli Boşanma Davası Mı Daha Avantajlı? Anlaşmalı Boşanma Davası ile Boşanabilir Miyim?
Bilindiği üzere boşanma davaları çekişmeli boşanma davası ve anlaşmalı boşanma davası şeklinde olabilir. Normal olarak çekişmeli boşanma davası, anlaşmalı boşanma davasına göre daha uzun bir süreç ve sabır gerektirmektedir. Güllü & Şentürk Hukuk Bürosu uzman boşanma avukatı hangi sürecin sizin için daha faydalı olacağı konusunda sizi bilgilendirmekte ve yönlendirmektedir. Bazen ülkemizin yargılama sistemindeki aksaklıklar sebebiyle çekişmeli boşanma davaları uzun sürebilmektedir. Çekişmeli boşanma davası sırasında kadın eş ve müşterek çocuk lehine tedbir nafakasına resen hükmedilebildiği gibi, tarafların isteğiyle de tedbir nafakasına hükmedilebilir. Bunun dışında dava sonucunda taleplere de bağlı olarak nafaka, velayet, tazminat, taşınır ve taşınmaz eşya talepleri, ziynet eşyası talebi gibi konularda da karar verilmektedir. Anlaşmalı boşanma davası ise daha kısa sürede sonuçlanan ve doğrudan eşlerin istekleri doğrultusunda karara bağlanan boşanma davasıdır. Bu davada avukatınızın isteklerinin doğru bir şekilde anlayarak protokol düzenlemesi çok önemlidir. Protokolde velayet, nafaka, müşterek çocuğun ihtiyaçları, tazminat talepleri, taşınır ve taşınmaz mal paylaşımı, ziynet eşyası paylaşımı gibi konular düzenlenebilir. Bunu yanı sıra eşlerin birbirinden hiçbir talebi bulunmadan da anlaşmalı boşanma gerçekleşebilir. Eşler anlaşmalı boşanmaya karar verdikten sonra Güllü & Şentürk Hukuk Bürosu uzman boşanma avukatı sizin için yakın bir tarihe duruşma günü alır ve tek celsede, sorunsuz bir şekilde boşanmanızı gerçekleştirir. Bu sürecin eşler ve müşterek çocuk için daha az yıpratıcı olduğu bir gerçektir.
Boşanma Avukatı Kimdir?
Boşanma Avukatı, aile hukuku ve boşanma davası ağırlıklı dosyalarda çalışan ve bu konuda uzmanlaşmış olan avukattır. Boşanma Avukatı müvekkilleriyle kurmuş olduğu güven ilişkisi içerisinde davasını hızlı ve müvekkillerinin istekleri doğrultusunda sona erdirmektedir. İstanbul’da hukuk ofisi bulunan bir Boşanma Avukatı Şişli Boşanma Avukatı, Bakırköy Boşanma Avukatı, Kadıköy Boşanma Avukatı, Beylikdüzü Boşanma Avukatı, Gaziosmanpaşa Boşanma Avukatı, Büyükçekmece Boşanma Avukatı, Beykoz Boşanma Avukatı, Anadolu Boşanma Avukatı, Avrupa Boşanma Avukatı gibi pek çok bölgede iş takip edebilmektedir. Bunun yanı sıra İstanbul dışında bulunun Boşanma Davasında da avukatlık yapabilmektedir. Çekişmeli boşanma davası ve anlaşmalı boşanma davası görülmekteyken, müvekkilimize en yararlı olacak şekilde sonuç almayı hedefleyerek Güllü & Şentürk Hukuk Bürosu olarak hizmet vermekteyiz. Boşanma davalarında dava takibini baştan sonra ele alarak hem dosya takibinin sağlanması hem de avukatın dosyaya vakıf olmasının sağlanması ofisimizin öncelikli amaçlarından biridir. Boşanma davalarının mahiyeti gereği müvekkilimiz açısından gizlilik, her süreçte müvekkilimizin hukuki sorunlarında yanında bulunmak ve onlara hukuki süreçte güven vererek huzurlu ve rahat bir süreç geçirmesini sağlamak en önemli kriterlerimizden birisidir.
Boşanma Sebepleri Nelerdir?
Hakim tarafından boşanmaya karar verilebilmesi için 4721 sayılı Türk Medeni Kanunda belirtilen nedenlerin varlığı gerekmektedir. Yani boşanma kararının alınabilmesi için boşanma nedenlerinin belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenlerden birinin olmaması veya somut olaya uygun olarak nedenin doğru tespit edilememesi halinde davanın reddine karar verilmesi gerekecektir. Yani her ne kadar kanunumuzda boşanma davalarının avukatla takibi zorunlu olmasa da davanın reddine karar verilmemesi, nafaka, müşterek çocuğun velayeti veya mal rejimi konularında hak kaybına sebebiyet verilmemesi için davanın avukat tarafından takip edilmesi son derece elzemdir.
Boşanma nedenleri genel ve özel sebepler olarak ikiye ayrılmaktadır. Genel boşanma sebebi olarak, eş için ortak hayatın çekilmesi beklenemeyecek kadar evlilik birliğinin temelinden sarsılması örnek verilebilir. Bunlar güven sarsıcı hareketler, diğer eşin kendisini sevmediğini sürekli olarak beyan etmesi, ayrı bir ortak konutun olmaması ve diğer eşin ailesiyle birlikte yaşamak zorunda bırakılması, eşin eve ve evin ihtiyaçlarına karşı duyarsız ve ilgisiz kalması, müşterek çocuklarla, eğitimleriyle ve ihtiyaçlarıyla ilgilenilmemesi, evlilik sırlarının üçüncü kişilere anlatılması, eşi doğal olmayan cinsel ilişkiye zorlaması, evlenirken bulaşıcı bir hastalığı olduğunu gizlemesi gibi sebepler olabilmektedir. Özel boşanma nedenleri ise 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nda açıklandığı üzere zina (aldatma) nedeniyle boşanma davası (TMK m. 161), hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış nedenleri ile boşanma davası (TMK m. 162), suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme sebepleri ile boşanma davası (TMK m. 163), terk sebebiyle boşanma davası (TMK m. 164), akıl Hastalığı sebebiyle boşanma davası (TMK m. 165) olabilmektedir.
Uzaklaştırma Kararı Alabilir Miyim? Boşanma Davası Devam Ederken Uzaklaştırma Kararı Alabilir Miyim?
Güllü & Şentürk Hukuk Bürosu uzman boşanma avukatı sadece boşanma davalarında değil, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında da müvekkillerine hukuki hizmet sağlamaktadır. Buna göre eşi tarafından baskı ve şiddet altında bulunan veya bulunma tehdidiyle karşı karşıya olan müvekkillerimize hukuki destek sağlanmaktadır. Bu kapsamda kendisine ve gerekiyorsa beraberindeki çocuklara, bulunduğu yerde veya başka bir yerde uygun barınma yeri sağlanması, psikolojik, meslekî, hukukî ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi, işyerinin değiştirilmesi, 5726 sayılı Tanık Koruma Kanunu hükümlerine göre kimlik ve ilgili diğer bilgi ve belgelerinin değiştirilmesi, şiddet mağduruna yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması, müşterek konuttan veya bulunduğu yerden derhâl uzaklaştırılması ve müşterek konutun korunan kişiye tahsis edilmesi, korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerine yaklaşmaması, çocuklarla ilgili daha önce verilmiş bir kişisel ilişki kurma kararı varsa, kişisel ilişkinin refakatçi eşliğinde yapılması, kişisel ilişkinin sınırlanması ya da tümüyle kaldırılması, korunan kişinin şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesi, korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesi, bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesi, silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi ifa etse bile bu görevi nedeniyle zimmetinde bulunan silahı kurumuna teslim etmesi gibi tedbirlerin belirli sürelerle alınması sağlanmaktadır. Mahkeme tarafından hükmedilen bu tedbirlere aykırı davranılması sonucunda ihlal eden şahıs zorlama hapsine tabi tutulmaktadır.
Boşanma Davası Hangi Mahkemede Görülür?
Boşanma davalarında görevli mahkeme Aile Mahkemeleridir. Yetkili mahkeme ise eşlerden birisinin yerleşim yeri mahkemesi veya eşlerin dava açılmadan önce son altı ay birlikte yaşadıkları yer mahkemesidir.
Boşanma davalarında 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve 6098 sayılı Borçlar Kanunu gibi diğer ilgili kanun maddeleri uyarınca yardımcı olarak Güllü & Şentürk Hukuk Bürosu’nda hizmet vermekteyiz.